Studieaanbod Atheneum Keerbergen

Studieaanbod Atheneum Keerbergen

Leerlingen van de eerste graad secundair onderwijs lopen school in de middenschool van onze campus, waar ze als studieaanbod binnen de A-stroom kunnen kiezen voor optie Latijn, Stem of sport. Meer informatie over onze eerste graad vindt u op de website van onze Middenschool.

Binnen het Atheneum (2de en 3de graad secundair onderwijs) bieden we als studieaanbod een zeer grote waaier aan studierichtingen binnen het algemeen secundair onderwijs (ASO) aan. Een overzicht van alle studierichtingen vindt u in volgend document:

Overzicht studierichtingen Atheneum Keerbergen

Hieronder vindt u alle studierichtingen die we inrichten in tabelvorm met het aantal wekelijkse lessen per vak en hoe we er als school voor kiezen om de complementaire uren in te vullen, passend binnen het profiel van onze richtingen.

Onze focus is duidelijk: leerlingen een sterke voorbereiding op hoger onderwijs en universiteit meegeven.

Studieaanbod 2de graad ASO

Studieaanbod 3de graad ASO pool Economie
Studieaanbod 3de graad ASO pool Humane wetenschappen
Studieaanbod 3de graad ASO pool Latijn
Studieaanbod 3de graad ASO pool Talen
Studieaanbod 3de graad ASO pool Wetenschappen & Wiskunde

Brochure invulling complementaire uren

Voor elk profiel binnen het ASO is er een geschikte studierichting. In de tweede graad wordt elke studierichting verder aangevuld met een vak waarbinnen de leerlingen een algemene brede vorming ICT, economie en kunst, media en taal krijgen. In de derde graad kunnen een aantal studierichtingen zelf aangevuld worden met een extra vak (Duits, economie, informatica, media, Spaans of wiskunde). Zowel onze wetenschappers als onze Latinisten kunnen zelfs kiezen voor een richting met 8 uur wiskunde. Leerlingen kunnen verder nog vrijwillig wetenschappelijk tekenen, STEM, klassiek culturele vorming of workshops grafische vormgeving volgen tijdens vrije momenten. Hoe we deze invulling juist inkleuren, is te vinden in onze brochure ‘Invulling complementaire uren’ onderaan deze pagina.

De keuze aan ASO-studierichtingen is groot, omdat wij willen tegemoetkomen aan zoveel mogelijk leerlingen die allemaal een unieke persoonlijkheid, specifieke interesses en ambities hebben. In heel wat richtingen kunnen de leerlingen, naargelang hun interesses en capaciteiten, zelf een (beperkte) invulling geven aan hun studiecurriculum. Hierdoor krijgen onze leerlingen de kans om zich intellectueel en creatief te ontplooien.

Leerlingen die interesse hebben in technische-, kunst- of beroepsrichtingen verwijzen we graag door naar onze collega’s van onze scholengroep in Keerbergen (Technisch Atheneum Keerbergen), Heist-op-den-Berg (K.T.A. Heist-op-den-Berg) of Mechelen (Busleyden Atheneum campus Caputsteen (Freinet/KSO), Campus Stassart (BSO) of Campus Botaniek (TSO)).