Studieaanbod Atheneum Keerbergen

Studieaanbod Atheneum Keerbergen

Leerlingen van de eerste graad secundair onderwijs lopen school in de Middenschool van onze campus, waar ze als studieaanbod binnen de A-stroom kunnen kiezen uit verschillende opties. Volgende mogelijkheden worden aangeboden in het eerste jaar vanaf schooljaar 2019 – 2020:
– 4u Klassieke Talen (Latijn)
– 2u Klassieke Talen (Latijn) en 2u Moderne Talen & Wetenschappen
– 2u Klassieke Talen (Latijn) en 2u STEM
– 2u Moderne Talen & Wetenschappen en 2u Economie
– 2u STEM en 2u Economie
– 2u STEM en 2u Sport
– 2u Mens en maatschappij en 2u Economie

In het tweede jaar (vanaf schooljaar 2020 – 2021) kiezen de leerlingen één optie die gedurende 5 uur per week aan bod komt:
– Klassieke Talen
– Moderne Talen en Wetenschappen
– STEM
– Economie
– Mens en Maatschappij
– Sport.

Meer informatie over onze eerste graad, de inhoud van de verschillende aangeboden keuzepakketten en de inkleuring van de onderwijshervorming voor het schooljaar 2019 – 2020 vindt u op de website van onze Middenschool.

Binnen het Atheneum (2de en 3de graad secundair onderwijs) bieden we als studieaanbod een zeer grote waaier aan studierichtingen binnen het algemeen secundair onderwijs (ASO) aan. Een overzicht van alle studierichtingen vindt u in volgend document:

Overzicht studierichtingen Atheneum Keerbergen

Hieronder vindt u voor het schooljaar 2019 – 2020 alle studierichtingen die we inrichten in tabelvorm met het aantal wekelijkse lessen per vak en een brochure over hoe we er als school voor kiezen om de complementaire uren in te vullen, passend binnen het profiel van onze richtingen.

Onze focus is duidelijk: leerlingen een sterke voorbereiding op hoger onderwijs en universiteit meegeven.

Studieaanbod eerste graad A-stroom (middenschool)
Studieaanbod 2de graad ASO
Studieaanbod 3de graad ASO pool Economie
Studieaanbod 3de graad ASO pool Humane wetenschappen
Studieaanbod 3de graad ASO pool Latijn 5de jaar
Studieaanbod 3de graad ASO pool Latijn 6de jaar
Studieaanbod 3de graad ASO pool Moderne Talen
Studieaanbod 3de graad ASO pool Wetenschappen – Wiskunde 5de jaar
Studieaanbod 3de graad ASO pool Wetenschappen – Wiskunde 6de jaar

Hoe we onze complementaire ruimte juist inkleuren, is te vinden in onze brochure ‘Lessentabellen en invulling complementaire uren‘.

De keuze aan ASO-studierichtingen is groot, omdat wij willen tegemoetkomen aan zoveel mogelijk leerlingen die allemaal een unieke persoonlijkheid, specifieke interesses en ambities hebben. In heel wat richtingen kunnen de leerlingen, naargelang hun interesses en capaciteiten, zelf een (beperkte) invulling geven aan hun studiecurriculum. Hierdoor krijgen onze leerlingen de kans om zich intellectueel en creatief te ontplooien. Leerlingen kunnen verder nog vrijwillig STEM of workshops grafische vormgeving volgen tijdens vrije momenten. 

Leerlingen die interesse hebben in technische-, kunst- of beroepsrichtingen verwijzen we graag door naar onze collega’s van onze scholengroep in Keerbergen (Technisch Atheneum Keerbergen), Heist-op-den-Berg (Atheneum Heist-op-den-Berg) of Mechelen (Busleyden Atheneum campus Caputsteen (Freinet/KSO), Campus Stassart (BSO) of Campus Botaniek (TSO)).