Studieaanbod Campus Atheneum Keerbergen

Het studieaanbod op onze campus is bijzonder uitgebreid:

  • STUDIEAANBOD 3E MIDDELBAAR: Leerlingen die in het schooljaar 2021 – 2022 instappen in het derde middelbaar, doen dit in de vernieuwde structuur van het secundair onderwijs, met aangepaste studierichtingen en lessentabellen. Voor meer informatie, zie het filmpje over de vernieuwde structuur.

De keuze aan doorstroom/ASO-studierichtingen is groot, omdat wij willen tegemoetkomen aan zoveel mogelijk leerlingen die allemaal een unieke persoonlijkheid, specifieke interesses en ambities hebben. In heel wat richtingen kunnen de leerlingen, naargelang hun interesses en capaciteiten, zelf een (beperkte) invulling geven aan hun studiecurriculum. Hierdoor krijgen onze leerlingen de kans om zich intellectueel en creatief te ontplooien.

Onze focus is duidelijk: leerlingen een sterke voorbereiding op hoger onderwijs en universiteit meegeven.

Leerlingen die interesse hebben in technische-, kunst- of beroepsrichtingen verwijzen we graag door naar onze collega’s van onze scholengroep in Keerbergen (Technisch Atheneum Keerbergen), Heist-op-den-Berg (Atheneum Heist-op-den-Berg) of Mechelen (Busleyden Atheneum campus Caputsteen (Freinet/KSO), Campus Stassart (BSO) of Campus Botaniek (TSO)).