campus atheneum keerbergen

Campus Atheneum Keerbergen

Het Atheneum maakt deel uit van onze Campus Atheneum Keerbergen, gelegen in het groene hart van de gemeente Keerbergen. Het domein van onze campus is een pareltje en omvat naast het Atheneum eveneens onze Basisschool en onze Middenschool. We beschikken bovendien over een volledig uitgeruste sporthal en een eigen professioneel restaurant. Leerlingen van onze basisschool kunnen gebruik maken van onze eigen voor- en naschoolse kinderopvang.

Onze Campus is gemakkelijk te bereiken via de fiets of via het openbaar vervoer. Dit kan via schoolbussen van De Lijn of via onze eigen schoolbus.

Leerlingen kunnen op onze Campus schoollopen vanaf het instapklasje (vanaf de leeftijd van 2,5 jaar) t.e.m. het zesde middelbaar! De vele gemeenschappelijke faciliteiten die onze leerlingen doorheen hun schoolcarrière bij ons op onze Campus gebruiken, zorgen ervoor dat de overstap tussen kleuter- en lager onderwijs, maar eveneens tussen het lager- en het middelbaar onderwijs voor onze leerlingen niet als een grote schok wordt ervaren.

Door nauw overleg tussen leerkrachten, ondersteunend personeel en directies van onze scholen, kunnen leerlingen zo optimaal mogelijk opgevolgd en begeleid worden. Op onze campus hebben we zelfs een eigen CLB-onderzoekscabinet gebouwd! 

Als campus zijn we ook toegelaten tot het wereldwijde UNESCO-scholennetwerk. Een van de daarmee gepaard gaande doelstellingen is bijvoorbeeld een ruime aandacht voor milieu.

Meer informatie over onze Campus vind je op de website van Campus Atheneum Keerbergen

Om al een idee te geven over onze campus, kan de virtuele fotorondleiding op onze fotowebsite bekeken worden: foto rondleiding

Een grondplan van het gehele domein van onze campus is hieronder te zien: