activiteiten atheneum keerbergen

Onze activiteiten

Wat is er leuker, interessanter en boeiender dan dat wat we leren in de theorie ook in de praktijk te ervaren, te zien, te beleven? Daarom organiseren we verschillende activiteiten in onze school. Deze uitstappen en reizen zijn dan ook zeker geen vakantie, er zit een schat aan informatie en leerstof in verwerkt.

Maar ook binnen de schoolmuren/tijdens de schooluren hebben we oog voor de verdere ontplooiing van onze leerlingen. Zo zijn er niet alleen de projecten die kaderen binnen de lessen (zie pagina “projecten”), maar eveneens workshops wetenschapssimulatie, vrijwillig wetenschappelijk tekenen voor leerlingen derde graad of de creatieve kunstprojecten waar leerlingen vrijwillig kunnen op intekenen.

Ook de inspectie zag dat het goed was: “Verschillende uitstappen, cultuurreizen, filmfora, musicals, toneelvoorstellingen en schooluitstappen met culturele dimensie zorgen voor een voortdurend contact met cultuuruitingen in de verschillende studierichtingen. Dit wordt dan nog in een aantal studierichtingen aangevuld met sterke en kwaliteitsvol uitgewerkte projecten.”

Een overzicht van welke activiteiten er zoal worden georganiseerd is terug te vinden op onze fotopagina:

Fotopagina activiteiten